Alternativ yoga för valsångsallergiker

image

Jag har länge tänkt att jag borde gå på mer yoga. Att detta skulle inträffa en fredagnatt på Kägelbanan var mer otippat.

Förra helgen var det konstens födelsedag. Jag hade ingen aning om att konsten hade en födelsedag, men turligt finns Sveriges Radio för att fylla i sådana fadäsiska kunskapsluckor. På sin hemsida skriver de att det var den 17 januari 1963 som den franska konstnären Robert Fillou deklarerade att konsten föddes en miljon år tidigare, i samma stund som någon tappade en svamp i en hink med vatten (den icke-befintliga logiken i detta får mig att misstänka att Robban Fillou hade ätit lite av svampen innan den tappades). Hur som helst blev 17 januari konstens födelsedag och detta firade Sveriges Radio med att ordna föredömligt electromusikkalas på Södra Teatern och Kägelbanan.

Jag och mina vänner kom dit utan särskilt bra koll på vilka som skulle spela, men vi tänkte att ett kalas nog innebär bra fredagsfeeling. Därför var det en smärre chock att trilla rakt in TM404s dystopiska rymdmusik, i en nedsläckt konsertlokal fylld med tillsynes förstelnade människor. Lite återhämtande barhäng fixade dock humöret och den tyska DJn Helena Hauffs pulserande electrobeats avslutade kvällen på lysande sätt.

Efter midnatt försvann vi i de subtilt varierade rytmerna. Jag konstaterade efter ett tag att det var en närmast yogisk upplevelse (men till några hack coolare musik än valsång). Samma känsla av att bli ett med kropp och tanke.  Electrosoundet uppmuntrar, tillskillnad från hitmusik eller schlager, inte till särskilt extroverta moves, utan snarare till att gå in i sig själv. Efter ett tag gick fötterna och höfterna av sig själv och jag svävade över dansgolvet.

Vid tresnåret vandrade gatorna ner från Mosebacke, med trötta ben och gott mod. Min kompis pratade glatt om kommande konserter och jag kände mest för att svara med ett förnöjt: Aaaaooooommm.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: