Nycklar till en ny tillvaro

kontor

Tunnelgatans trappor upp mot Malmskillnadsgatan badade i grått morgonljus. Det kändes ovant att fiska upp nyckelknippan ur fickan. Men mina tre splitternya nycklar passar just här. Till en gallergrind in mot en gömd innergård. En till grind att larma av med noggranna knapptryck. Sen ett varv med den tredje nyckeln. Så öppnade jag dörren till en ny tillvaro.

Kontoret vilade i morgontystnad. Välkommen! hälsade de färgglada vimplarna över trappan ner till lokalen. Och på samma sätt som när jag i sjuårsåldern fick mitt första egna rum, gick jag försiktigt runt i lokalen. För att bara känna in rummet. Några minuter senare ramlade Fredrik in. En av mina tio nya kontorsvänner. Han släpade på sin stora datorskärm och var på uppenbart gott humör. Den bra vibben ligger i luften nu.

Igår hade vi uppstartsmöte för kontorskollektivet. Och nu kör vi. Ett spretigt gäng frilansare i en kontorslokal fylld med naturfotografier och en uppstoppad kudu med fez (varför inte?). Vi är app-makare, fotografer, entreprenörer, en violinist, en skribent och en fiskeguide (just han utan särskilt mycket yrkesmässig konkurrens här runt Hötorget.).

Inom idrottspsykologin säger man att varje förändring i den yttre miljön också förändrar den inre miljön. Just idag känns det extra tydligt. Känslan av att det ligger överraskningar just runt hörnet lyfter mig. Jag ska investera den här vibben i alla spännande uppdrag som väntar i vår.

Annons

2 tankar om “Nycklar till en ny tillvaro

  1. Helena skriver:

    Å, är det så det ser ut! Jättegrattis! Jag ska själv försöka ta fasta på det där med att yttre förändringar leder till inre. Vi ses över en kopp! Kram, H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: