Om biohacking och tvåsamhet

dna

Om jag fick välja en superkraft skulle jag vilja kunna tänka mig från ett ställe till ett annat. Min kompis säger att det inte är så svårt. Man bara kröker tiden så att platsen man vill till flyttas dit man är, och sen kröker man tillbaka tiden igen. Jaha! Tekniken är snart här, säger han. Och visst. Kan man återskapa Big Bang i ett rör runt Cern så varför inte?

P3 pratar en kille från BioNyfiken om att man kan få bakterier att lukta hallon genom att hacka deras DNA. Sen skjuter han in ett chip i handen på redaktionens researcher. Där kan man ha visitkort och webblänkar, men researchern ska mest ha det som ett partytryck. Chip och chips.

Det verkar som om vi börjat knäcka koden till det mesta. Utom en sak. Tvåsamhetens osvikliga förmåga att göra självskap till ensamhet verkar ingen ha rått på ännu.

Jag är ett levande, vetenskapligt exempel; utomordentligt bra på att bli kär i personer som visar sig vara omöjliga och omöjlig för de flesta som blir kära i mig.

Det hade inte behövt vara ett problem. Jag är nämligen väldigt bra på att vara singel. Jag har ett givande jobb, en hel hög härliga vänner och fler fritidsaktiviteter än jag hinner med. Jag känner mig som en lyckans ost som får göra exakt det jag vill.

Men längtan efter tvåsamhet är omöjlig att skaka av sig. Den verkar lika djupt biologiskt förankrad som ögonfärg, fingeravtryck och rörelsemönster. Det här är vad du fick, like it or not.

Inte ens i de perioder när jag känner mig övertygat nöjd med att vara singel, när ett hångel då och då räcker gott, går jag helt säker. Förr eller senare, när jag minst anar det, sticker den upp sitt lilla huvud. På bussen hem. När filmen är slut. I trängseln bland dunjacksryggar på Åhlens där de spelar All I want for Christmas och jag plötsligt vill slå oskyldiga personer som råkar pussas i mitt synfält. Get a room, era kära jävlar.

Jag funderar på att kontakta BioNyfiken och se vad de kan göra. Kan de ändra hudfärgen på ens kommande barn borde de väl kunna fixa till tvåsamhetsgenen? Typ stänga av den tills den faktiskt behövs. Om inte kan jag tänka mig att lukta lite hallon tills de forskat fram en lösning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: